Kas

Akçakale Rehberlik ve Araştırma Merkezi olarak başlatacağımız "El Ele Rehberlik Projesi" tanıtım toplantısı gönüllü psikolojik danışmanların katılımıyla gerçekleştirilmiştir.

El Ele Rehberlik Projesi ile;

• PDR normu olmayan(BSİ, müstakik müdüriyetler ve müdür yetkili köy okulları) okullara rehberlik hizmetlerini ulaştırmayı,
  • Belirlenen beş hedefe yönelik gönüllü psikolojik danışmanlarımız ile ayda bir defa olmak üzere yedi ay boyunca belirlenen okullara gidilerek ilgili faaliyetleri gerçekleştirmeyi amaçlamaktayız.

"Rehberlik Her Yerde!" sloganıyla çıktığımız bu yolda tüm öğrencilerimize eğitimde fırsat eşitliği ilkesi kapsamında hizmet götürülecektir.

Eyl

Kurumumuz bünyesinde "Oyun Terapisi ve Çocuk Görüşme Odası" açılmıştır. Odamız hizmet bölgelerimiz olan Akçakale ve Harran halkının kullanımına sunulmuştur.

Eyl

İlçemize ilk ataması yapılan psikolojik danışmanlara yönelik oryantasyon semineri  kurumumuzda yapılmıştır.

Tem

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında 4 Haziran'da yapılan merkezî sınavın tercih sonuçları açıklandı. Adaylar, 2023 LGS tercih sonuçlarınıza buradan ulaşabilirsiniz. http://sonuc.meb.gov.tr

Tem

27 Temmuz-8 Ağustos tarihleri arasında  YKS tercihleri yapılacaktır. Kurumumuzda kurulan tercih danışmanlığı komisyonu üniversite tercihlerinde öğrencilerimize  rehberlik yapacaktır.

Tem

3-19 Temmuz tarihleri arasında yapılan  Ortaöğretim  Kurumları Tercih Süreci kapsamında kurumumuz LGS  Tercih Danışmanlığı birimi tarafından öğrenci ve velilerimize yönelik lise tercih danışmanlığı yapılmaktadır. Lise türleri,yüzdelik dilimleri, tercih ve yerleştirme işlemleri ile ilgili öğrenci ve velilerimize  bilgilendirme çalışması yapılarak doğru tercih ve güzel bir gelecek için rehberlik yapılmaktadır.

Tem

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında yapılacak ortaöğretim kurumları tercih süreci 3-19 Temmuz tarihleri arasında yapılmaktadır.

Haz

Millî Eğitim Bakanlığınca, 2023 Ortaöğretime Geçiş Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu yayımlandı. Buna göre Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında yapılacak ortaöğretim kurumları tercih süreci 3-19 Temmuz tarihleri arasında yapılabilecek.

Haz

Sağlık Bakanlığınca düzenlenmiş olan geçerlilik süresi 01.01.2020 tarihinden sonra sona ermiş/erecek süreli sağlık raporu bulunan ve yeniden rapor düzenlenmemiş olan kişilerin raporları 31.12.2023 tarihine kadar uzatılmıştır.

Psikolojik Danışmanlar Sene Sonu Toplantısı

Harran ilçesinde görev yapan psikolojik danışmanlarımıza yönelik Sene Sonu Toplantısı, 14 Haziran Çarşamba günü Selahaddin Eyyubi Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Konferans Salonunda yapılmıştır. 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılında yapılan rehberlik ve özel eğitim çalışmalarının ve yürütülen projelerin değerlendirilmesi yapılmıştır. RİBA sonuçları hakkında bilgilendirme yapılmıştır. Psikolojik danışmanlarımızın görüş ve önerileri alınmıştır. Toplantıya katılım gösteren psikolojik danışmanlarımıza teşekkür ederiz.

Haz

Akçakale ilçesinde görev yapan psikolojik danışmanlarımıza yönelik Sene Sonu Toplantısı, 13 Haziran Salı günü Akçakale Öğretmenevi ve ASO Müdürlüğü Konferans Salonunda yapılmıştır.2022-2023 Eğitim Öğretim Yılında yapılan rehberlik ve özel eğitim çalışmalarının  ve yürütülen  projelerin değerlendirilmesi yapılmıştır.RİBA sonuçları hakkında bilgilendirme yapılmıştır.Psikolojik danışmanlarımızın görüş ve önerileri alınmıştır.Rehberlik Sokakta Projesine görev alan psikolojik danışmanlara kurum müdürümüz İsa BOZKURT tarafından Teşekkür Belgesi verilmiştir.Toplantıya katılım gösteren psikolojik danışmanlarımıza teşekkür ederiz.

Haz

Harran ilçemizdeki TYT,AYT ve YDT sınava hazırlanan 12.Sınıf ve mezun öğrencilere yönelik kurumumuz psikolojik danışmanları Emine KÖSE ve Fatma NARİN tarafından Sınavda Başarılı Olma Stratejileri,Motivasyon ve Sınav Kaygısı semineri verilmiştir.Sınava günler kala yapılması gerekenler,sınavda başarılı olma yolları ve sınav kaygısını yenme konusunda bilgilendirme çalışması yapılmıştır.Büyük emeklerle sınava hazırlanan ve güzel hayalleri olan tüm öğrencilerimize başarılar dileriz.

May

İlçemizdeki çocukların sağlıklı ve mutlu bireyler olarak yetişmeleri için  yürütülen Rehberlik Sokakta projesi ile velilerimize yönelik bilgilendirme ve farkındalık çalışması yapılmaktadır.İlçemizde görev yapan psikolojik danışmanlarla işbirliği içinde  Adnan Menderes Mahallesindeki  ev ve iş yeri ziyaret edilmiştir.Velilere yönelik  Aile İçi İletişim ,Okul Başarısında Ailenin Rolü,Bilinçli Teknoloji Kullanımı  ve Madde Bağımlılığı konularında bilgilendirme çalışması  yapılarak bu konularda farkındalığın artırılması sağlanmıştır. Projede emeği geçen gönüllü psikolojik danışmanlarımıza  teşekkür ederiz.