T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ŞANLIURFA / AKCAKALE - Akçakale Rehberlik ve Araştırma Merkezi

Haberler

Haberler

May

Rehberlik Sokakta projesinin temel amacı kısaca ihmal ve istismar, madde bağımlılığı, hijyen, teknoloji bağımlılığı, etkili iletişim becerileri, akran zorbalığı, özel eğitim konularında vatandaşlarda farkındalık oluşturmaktır.  06/05/02024 tarihinde Akçakale hizmet alanında bu proje için gönüllü psikolojik danışmanlarla bir araya gelinip  projenin tanıtım toplantısı gerçekleştirilmiştir. Ardından Akçakale sokaklarında vatandaşlara ve esnaflara projenin amaçları doğrultusunda bilgilendirmeler yapılmıştır.

Nis

Psikolojik danışmanı olmayan okullardan Zenginova Ortaokulu'nun talebi üzerine kurum psikolojik danışmanlarımız tarafından 5., 6., 7., ve 8., sınıf öğrencilerine yönelik Ergenlik konulu seminer gerçekleştirmiştir. Ayrıca  psikolojik danışma ve rehberlik hizmetleri bölüm başkanı tarafından ortaokulda görev yapan öğretmenlere ergenlik, ihmal ve istismar konularında müşavirlik hizmeti sunulmuştur. Konularla ilgili olarak broşür sunularak rehberlik iş ve işlemleri ile ilgili sorular yanıtlanmıştır. 

Nis

Okulunda psikolojik danışman normu olmayan öğrencilere sosyal-duygusal, akademik ve kariyer gelişim alanlarında hizmet sunulması amacıyla başlattığımız ''El Ele Rehberlik'' projesi kapsamında son ay hedefimiz olan ''Psikolojik Sağlamlık'' ile ilgili  25.04.2024 tarihinde gönüllü psikolojik danışmanlarımız ile birlikte birleştirilmiş sınıflara sahip olan (müstakil müdiriyet) ilkokullardaki öğrencilere yönelik etkinlikler gerçekleştirilmiştir.

Nis

Rehberlik Sokakta projesinin temel amacı kısaca ihmal ve istismar, madde bağımlılığı, hijyen, teknoloji bağımlılığı, etkili iletişim becerileri, akran zorbalığı, özel eğitim konularında vatandaşlarda farkındalık oluşturmaktır.  24/04/2024 tarihinde Harran hizmet alanına gidilerek bu proje için gönüllü psikolojik danışmanlarla bir araya gelinip  Harran sokaklarında vatandaşlara ve esnaflara projenin amaçları doğrultusunda bilgilendirmeler yapılmıştır.

Nis

Örgün eğitime devam eden ve örgün eğitim dışında kalmış öğrencilerin üniversite sınavlarına hazırlanma ve tercih süreçlerinde rehberlik ve psikolojik danışma hizmetlerinden faydalanmalarını sağlamak amacıyla Akçakale İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü Gençlik Merkezinde bulunan öğrencilere yönelik  başlattığımız  ''Gençliğin Gelecek Rehberi'' projesinin dördüncü  ay hedefi olan  sınav kaygısı konusunda kurum psikolojik danışmanımız tarafından seminer verilmiştir. Sınav kaygısı ile başa çıkmada neler yapılabileceği ve sınav günü ile ilgili dikkat edilmesi gereken hususlar paylaşılmıştır.  Ayrıca bu kapsamda nefes ve gevşeme egzersizleri etkinlikleri gerçekleştirilmiştir.

Nis

Rehberlik Sokakta projesinin temel amacı kısaca ihmal ve istismar, madde bağımlılığı, hijyen, teknoloji bağımlılığı, etkili iletişim becerileri, akran zorbalığı, özel eğitim konularında vatandaşlarda farkındalık oluşturmaktır.  17/04/02024 tarihinde Harran hizmet alanına gidilerek bu proje için gönüllü psikolojik danışmanlarla bir araya gelinip  projenin tanıtım toplantısı gerçekleştirilmiştir. Ardından Harran sokaklarında vatandaşlara ve esnaflara projenin amaçları doğrultusunda bilgilendirmeler yapılmıştır.

Nis

Örgün eğitime devam eden ve örgün eğitim dışında kalmış öğrencilerin üniversite sınavlarına hazırlanma ve tercih süreçlerinde rehberlik ve psikolojik danışma hizmetlerinden faydalanmalarını sağlamak amacıyla Akçakale İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü Gençlik Merkezinde bulunan öğrencilere yönelik  başlattığımız  ''Gençliğin Gelecek Rehberi'' projesinin üçüncü ay hedefi olan  üniversite tercihinde dikkat edilecek hususlar kurum psikolojik danışmanlarımız tarafından anlatılmıştır. Ayrıca YÖK ATLAS kullanımı öğrencilere anlatılmış olup bölümlerin sayısal verileri incelenmiştir.(Bölümün kontenjanı, bölüme giren son kişinin puanı, netleri vb.) 

Mrt

Örgün eğitime devam eden ve örgün eğitim dışında kalmış öğrencilerin üniversite sınavlarına hazırlanma ve tercih süreçlerinde rehberlik ve psikolojik danışma hizmetlerinden faydalanmalarını sağlamak amacıyla başlattığımız ''Gençliğin Gelecek Rehberi'' projesinin ikinci ay hedefi olan ''Mesleki İlgi, Yetenek ve Değer'' hakkında Akçakale İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü Gençlik Merkezinde bulunan öğrencilere yönelik 15.03.2024 tarihinde seminer gerçekleştirilmiştir.

Mrt

04.03.2024 ile 07.03.2024 tarihleri arasında Çocuk Koruma Kanunu kapsamında Danışmanlık Tedbiri Kararları Uygulayıcı Yetiştirme eğitimi verilmiştir. Akçakale ilçesinde görev yapan psikolojik danışmanlar Akçakale Öğretmenevi A.S.O toplantı salonu ve Akçakale Rehberlik ve Araştırma Merkezinde uzman eğiticilerden teorik ve pratik eğitim almıştır.

Mrt

Psikolojik danışmanların; okullarda rehberlik ve psikolojik danışma hizmetleri ile özel eğitim hizmetleri faaliyetlerini yürütürken karşılaştıkları vakaları paylaşmaları, gereken süpervizyon desteğini almaları ve müşavirlik hizmetinden yararlanmaları amacıyla planlanan projemiz 27.02.2024 ile 01.03.2024 tarihleri arasında aynı kademede görev yapan psikolojik danışmanların bir araya  gelip paylaşımda bulunması ile gerçekleştirildi.

Şbt

Örgün eğitime devam eden ve örgün eğitim dışında kalmış öğrencilerin üniversite sınavlarına hazırlanma ve tercih süreçlerinde rehberlik ve psikolojik danışma hizmetlerinden faydalanmalarını sağlamak amacıyla başlattığımız ''Gençliğin Gelecek Rehberi'' projesinin birinci ay hedefi olan ''Verimli Çalışma Teknikleri'' hakkında Akçakale İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü Gençlik Merkezinde bulunan öğrencilere yönelik 22.02.2023 tarihinde seminer gerçekleştirilmiştir.

Şbt

Okulunda psikolojik danışman normu olmayan öğrencilere sosyal-duygusal, akademik ve kariyer gelişim alanlarında hizmet sunulması amacıyla başlattığımız ''EL Ele Rehberlik'' projesi kapsamında dördüncü ay hedefimiz olan ''Akran Zorbalığı'' ile ilgili olarak bu hedefin yanı sıra hijyen, mahremiyet gibi hedeflerle de çalışılarak 20.02.2024 tarihinde gönüllü psikolojik danışmanlarımız ile birlikte birleştirilmiş sınıflara sahip olan (müstakil müdiriyet) ilkokullardaki öğrencilere yönelik etkinlikler gerçekleştirilmiştir.

Ock

Psikolojik danışman normu olmayan Akçakale ilçesi Sakça ilk/ Ortaokulunda kurum psikolojik danışmanlarımız tarafından 5. 6. 7. sınıf öğrencilerine akran zorbalığı ve psikolojik sağlamlık seminerleri gerçekleştirilmiştir. Yine kurum psikolojik danışmanımız tarafından 8. sınıflara yönelik verimli ders çalışma ve LGS tanıtımı gerçekleştirilmiştir. Psikolojik danışma ve rehberlik hizmetleri bölüm başkanı tarafından ilkokulda ve ortaokulda görev yapan öğretmenlere  akran zorbalığı, psikolojik sağlamlık, ihmal ve istismar konuları kapsamında müşavirlik hizmeti sunulmuştur. Konularla ilgili olarak broşür, afiş sunularak öğretmenlerin rehberlik iş ve işlemleri ile ilgili sorular yanıtlanmıştır.

Ock

Okulunda psikolojik danışman normu olmayan öğrencilere sosyal-duygusal, akademik ve kariyer gelişim alanlarında hizmet sunulması amacıyla başlattığımız ''El Ele Rehberlik'' projesi kapsamında üçüncü ay hedefimiz olan ''Akran Zorbalığı'' ile ilgili olarak 09.01.2024 tarihinde gönüllü psikolojik danışmanlarımız ile birlikte birleştirilmiş sınıflara sahip olan (müstakil müdiriyet) ilkokullardaki öğrencilere yönelik etkinlikler gerçekleştirilmiştir.

Ock

05/01/2024 tarihinde Harran ilçesindeki ilkokullarda görev yapan idarecilere, 1., 2., 3. sınıf öğretmenlerine ve psikolojik danışmanlara Bilim ve Sanat Merkezleri(BİLSEM) kurum tanıtımı ve aday gösterme süreci hakkında bilgilendirme toplantısı kurum psikolojik danışmanlarımız tarafından gerçekleştirilmiştir.